måndag 14 december 2009

Grunge






Jag tog bilden på den ensamma tösen i trappen. Lade dit en ny bild på en himmel som jag fick att lysa igenom med Color burn. La den på sne också för att ge det hela en onaturlig look. Så att horisonten blev lodrät alltså. Sedan lägger jag in en bild på en klassisk klocka. Som jag ändrar perspective i. Denna gången använder jag color dodge och får en metallisk och gyllene färg på klockan. Vilket lyser i hennes ansikte också efter att jag grejat med opacity och flow en aning. Efter att ha placerat klockan lite bättre så är jag missnöjd med färgerna på den lodräta himlen. Den måste synas mera. Jag sänker flow och opacity lite granna på klockan för det funkade mest som jag ville. Nu vill jag få in lite random mönster att täcka över hela bilden. Så jag tar en bild på en röd ros som jag tänkte göra om lite. Jag använder filtret Rough pastels och gör bilden lite mer ”linjig” (ett nytt ord). Nu ska jag andra färgerna på rosen en aning. Med black & white, color balance och sedan blending verktyget Pin light. Sedan placerar jag den halvt genomskinliga gråa rosen så attt hennes ansikte omges av en annorlunda ros-silluett. Nu vill jag dock maska bort effekten lite, då lägger jag till en Lagermask på rosen och sedan suddar ut med en väl vald brush. Jag väljer en slumpmässig och scratchig pensel suddar ut lite av effekten runt ansiktet på henne. Jag gör likadant på lagret med klockan då den snor lite av fokusen också.
Jag tänker göra pricken över i genom att fixa hennes ansikte lite. Få ansiktet att lysa och hennes ögon att se ljusare ut. Använder dodge tool på hennes ögon och tänker måla dit lite kontrast på hennes läppar med en brush inställd med soft light. Hennes ögon ser mycket renare och mer i fokus nu. Det är SNYGGT! Jag är faktiskt SJUKT NÖJD med denna bilden. Den är varm och stämningsfull medans den ändå ser sorglig ut. Jag avslutar med en filtereffekt på endast hennes ögon. Använder Diffuse glow så att ögonen glittrar. Jag vill ju trots allt att bilden ska vara onaturlig.
Nu är jag fett nöjd och slår ihop lagrerna och avslutar.

måndag 7 december 2009

Landskapsbild



Landskaps bild

Efter att sett igenom alla de här fina landskapsvideorna från moderskeppet så tänkte jag prova alltihopa i princip. Jag tog en fin bild med himmel och tulpaner som jag rätade upp lite, då horisonten var bara aningen sne. Använde Ruler-tool.
Nu kände jag för att mörka ner min bild en aning. Så jag använde Levels i ett adjustment-layer. Jag drog ner ljuset till det mörkare, tycker dock att blommorna måste lyftas fram lite mera. Så jag målade bort lagret på blommorna med Brush. Jag kör på Curves denna gången för att lyfta fram kontrasten på blommorna. Så i efterhand målar jag bort himlen från detta lagret denna gången.
Nu blev dock övergången mellan himmel och jord konstig. Ser ut som att gränsen var ditklistrad eller liknande. Så vi använder gradient tool för att göra lite övergång mellan färgerna. Det ser något mer realistiskt ut. Jag är dock inte nöjd med fokusen på blommorna ännu. Jag kör ett lager till där jag målar bort himlen ifrån lagret igen i efterhand. Jag använder Color balance nu istället i ännu ett adjustment-layer. Det blir bra färger när jag höjer ljuset från de röda, gröna och gula färgerna, med låg opacity däremot. Dock ser horisonten lika konstig ut igen......
Den tar ju slut väldigt plötsligt, jag änvänder dodge tool och gör horisonten ljusare. Den går ihop med himlen bättre då. Nu är jag nöjd med ljuset och färgerna. Dock ligger bildens fokus fortfarande på himlen då det är mycket mer av himlen än land på bilden. Så jag tror till och med att jag klipper bort lite av himlen. Det blev skitbra i min mening!
Jag avslutar med att göra himlen lite blåare med color balance igen.

torsdag 3 december 2009

CD-Omslag


CD-omslag
Tjenare igen. Nu har jag gjort ett lite eget cd-omslag till en framtida skiva kanske? Jag tog tre olika bilder på mig själv som jag gjorde om med lite olika filter. ”Stamp”, ”Graphic pen” och ”Dark strokes”. Där jag på två av bilderna haft blå och svart som valda färger. När jag använde filter så kom inte alla konturer och kanter med från markeringarna i de olika bilderna. Iallafall inte så tydligt. Och det fick det hela att vara mer silluettaktigt och spexigt. Bakgrunder gjorde jag med Gradient Tool där jag valt lite olika mönster och färger och draget fram och tillbaka på skärmen. När jag var nöjd med det gjorde jag titeln till omslaget ”Stiff Nipples” och använde samma filter som innan på den. (graphic pen) och satte den där jag tyckte det passade sig. Avslutade med att lägga dit lite gräs,blommor och några fjärilar där jag tyckte det passade med hjälp av ”Brush tool” Vald ”Special effect brush”.
Efter det var jag nöjd med bilden och slog ihop lagerna och gjorde allt till en jpeg-bild. För allas intresse.

Retuschering




Retuschering
Ok. Nu har jag (en man) blivit tvingad att i princip ”sminka” en ansiktsbild i photoshop.... Det är inte min starka sida direkt då jag inte har någon aning om hur man kan göra något vackrare med smink. Men jag försökte med ”Spot healing tool” och ”Clone stamp tool” att göra hennnes hy lite ”mjukare” och enfärgad. Det var pilligt men jag är nöjd med själva resultatet på huden. Jag använde även ”dodge tool” och gjorde hennes hår och hud lite ljusare. Börjar se ut som om bilden togs i december eller något sådant. Har dock endast fokuserat på ansiktet då hennes nuna är i fokus.
Jag använde även liquify för att göra hennes hår vågigt. Mest på skoj men hon såg lite mera mänsklig ut då. Håret passade mera in i hennes nya ansikte. Jag slog ihop bilden med några andra lager där jag gjorde olika versioner och försök på samma bild med lite olika tekniker med i princip samma verktyg. Så detta är bilden som i min mening blev bäst.

Stämningsbild



Stämningsbild
Här var ju originalet en kall vinterdag. Som jag tänkte göra om till en något varmare vinterbild. Jag valde att göra om den till en solnedgång på senvintern/våren. Jag menar det är ju lite varmare då.
Det jag gjorde mestadels var att använda olika funktioner inom ”Image/adjustements” och ändra färgerna på den kalla färgskalan över till den varma (efter att jag gjort bilden svartvit).
Använde också brush tool med låg opacity med orange och mörkare färger som jag sedan la på himlen och använde burn tool för att göra hela bilden något mörkare efter alla ändringar jag redan gjort. Använde även liquify för att försöka dra ner ljuset från horisonten över berget men det gick inget vidare.... Jag använde även filtret diffuse glow någon gång under loppet men vet inte riktigt när....
Avslutade med att slå ihop lagrerna.
Blev dock inte så nöjd med just denna bilden