torsdag 27 maj 2010

Sista rundan

Jajemänsan. Nu är vi snart färdiga! Vi skall finslipa lite till på flashfilmen.(Lägga till rösterna). Och självklart med egna metoder lägga ut detta på hemsidan. Efter detta skall vi vara klara.

Vi kollar alltså in allting på filmen och ser till att allt är korrekt. Och ja det är felfritt. Efter att ha hittat ett bra filmformat så kör vi in filmen i Adobe premiere där vi skall lägga in rösterna. Jag måste få påpeka att Adobe Premiere är något av de mest instabila program som existerar. Jag har tyvärr haft erfarenheten att jobba med det hemma och jag vill säga en sak. JAG HATAR PREMIERE!!!!! Efter att det laggar, halft kraschar och håller på. Jay nu blev det en totalkrasch!! Vilken överraskning!! Nu kör vi på Windows Moviemaker istället. Tro det eller ej men nu fungerar det. Fuck Premiere i all evig tid. Då är vi klara fullständigt. Filmen är färdig, affischen är färdig, broschyren är färdig, hemsidan är färdig och tja. Vi äro nöjda med våra ansträngningar

måndag 24 maj 2010

iNavel SEX

Hahaha en så komiskt vald rubrik på dagens blogginlägg. Dagen påbörjar med att vi påpekar hur mycket vi avskyr programmet adobe flash cs4 som aldrig vill fungera ordentligt. Sedan tänkte jag påbörja en produktion av informationsbroschyrer samtidigt som jag agerar rådgivare åt den flasharbetande Samuel. Indesign är inte heller ett favoritprogram för någon av oss. Men arbetet går i alla fall framåt. Vi fick lite småbekymmer när vi skulle skriva ut informationsbroschyren men detta löste vi när SuperduperLinda kom till undsättning och räddade dagen. Då har vi skrivit ut några kopior av våran broschyr som jag måste säga är oerhört vacker och stilig. Gött kött som de säger i Skåne. Jag måste säga att Samuel har gjort stora framsteg i flashfilmen denna dag. Han gör snabba framsteg och blir säkerligen färdig nu. Dagens produktion äro med andra ord X antal infobroschyrer och ett stycke reklamfilm. Detta har varit en bra start på den värsta dagen i veckan (måndag). Tack och adjö för idag.

torsdag 20 maj 2010

Fem gånger iNavel

Nu rackarn! Det är inte lite action. Vi har ju som sagt spelat in flera röster och nu lagt ihop det i adobe premiere. Självklart jobbas det vidare på flashfilmen. Flash är för övrigt världens krångligaste program. Lagrerna vägrade skapa frames när jag ville. Det måste varit någon knasinställning. Så vi gjorde så att vi skapade helt nya lager och gjorde om texterna. Då ville det iallafall funka lite granna. Nu jobbar vi även med att skapa lite coola bilder till flashfilmen. Arbetet fortsätter nästa vecka.

måndag 17 maj 2010

Day four

Den förlorade sonen har återvänt! Eller nja inte riktigt men Samuel är tillbaka, och nu jäklar skall vi ägna oss åt konsten att skapa media. Vi begrundar om våran originalplan om en reklamfilm i flash må ha varit en bra idé eller inte. Vi har dock våra planer på hur den ska se ut och jag tror vi kör på detta ändå. Större delen av produktionen procentuellt är nog färdig så vi skall nog klara av detta med.
Vi har påbörjat att skriva ett manus till reklamfilmen, jag måste säga att våran våra ideér till filmen är genialiska, vi har bestämt hur det ska se ut och hur vi skall göra det. Efter att lite bilder och texter skapats i filmen skall vi spela in lite röster som läser våran text.
Vi är klara med röstinspelningen och delvis färdiga med filmen. Dock hinner vi inte mera idag. På återseende.

måndag 10 maj 2010

Day three.



Denna dag börjar med att Samuel Stig Eriksson inte befinner sig på sin plats. Så jag får jobba på egen hand. Jag hade tänkt börja med att utöka hemsidan med en informationssida om vår ökände produkt.
Efter att ha färdigställt själva produktionen av informationssidan ska jag fylla ut med "sann och riktig information" om applikationen. Jag hoppas att förståelse finns då informationen är rent påhitt. Då produkten faktiskt inte ska skapas så hittar jag på lite random information. Då har jag en fullt fungerande och spexig hemsida med informationssida. Jag har lagt in ett youtubefönster inbäddat i hemsidan med en video från mitt eget användarkonto. Videon ska senare ersättas med våran reklamfilm som skall göras i flash när Samuel har återvänt och har nya krafter. Dagens problem bestod av att en kod som skall giva en hemsida en svart bakgrund har krånglat, detta löste jag med hjälp av Therese som vi med gemensamma ansträngningar fann att några flugskitar saknades och vi fixade detta. Jag har för övrigt också gjort lite bilder till hemsidan i mitt favvoprogram Photoshop, där stötte jag lyckligtvis inte på något krångel då jag höll det hela väldigt simpelt.

torsdag 6 maj 2010

Andra omgången iNavel


Nu jäklar kör vi. Samuel jobbar med flashfilmen och jag fortsätter i photoshop. Denna gången har jag påbörjat en reklam affisch till vår stiliga produkt som kommer ta världen med storm. Vi har funderat på om de bilder vi använder oss av ibland inte är lite väl vågade. De är ju lagliga och fria men kan innehålla sådant som kan finnas stötande. Vi har ordnat detta med lite simplare censur eller helt enkelt bra placeringar. Affischen äro färdig.
Jag utökade och pimpade även till hemsidan en aning. Samuel har kämpat som en dåre med flash och han gör sakta men säkert framsteg. Då har vi kvar våran informationsbroschyr och sedan skall vi färdigställa hemsidan och flashfilmen.

måndag 3 maj 2010

Påbörjan av slutprojekt

Då har jag och Samuel påbörjat vårat slutprojekt där vi har valt att göra en marknadsföring till en produkt vi hittat på. Produkten är en applikation till iPhone som heter iNavel. Den ska ha en del funktioner inom området navel. Vi skall göra reklam i form av en kort reklamvideo, affischer, informationsbroschyrer. Vi skall även publicera allting på en fin hemsida vi valt att koda i html.
Denna dag påbörjades med att vi skrev synopsen, bestämde oss för hur vi ska göra. Vi började koda en enkel hemsida och gjorde en bra logga i photoshop.